Luotettava asbestikartoitus ja purkutyöt Turun seudulla

Talokuvake.

Asbesti on tuttu ongelma monissa vanhoissa kodeissa ja kiinteistöissä. Ehjä asbesti ei ole ongelma, mutta rikkoutuessaan asbestimateriaalit aiheuttavat terveyshaittoja etenkin hengityselimille. Asbestikartoitus onkin syytä tehdä varmuuden vuoksi sellaisissa kiinteistöissä, joissa asbestia on käytetty rakennusmateriaalina. Monitom Rakennus T:mi tekee asbestikartoitus- ja purkutyöt Turun alueella.

Pyydä tarjous asbestikartoituksesta

Asbestikartoitusta aluehallintoviraston luvalla

Asbestikartoituksen toteuttaminen on ammattitaitoa vaativaa ja asianmukaisen luvan varassa tehtävää työtä. Meillä Monitom Rakennuksella on Varsinais-Suomen aluehallintoviraston myöntämä lupa tehdä asbestitöitä. Aluehallintovirasto valvoo työtämme ja pitää huolen, että asbestityöt sujuvat turvallisesti. 


Teemme perusteelliset asbestikartoitukset Turun seudun lähikunnissa sellaisissa kiinteistöissä, joissa asbestin epäillään olevan ongelma. Näitä ovat tyypillisesti 1950–1990-luvuilla rakennetut kodit ja kiinteistöt.

Testitulokset vain 2–3 päivässä

Kartoituksen laboratoriotulokset ovat saatavilla yleensä 2–3 vuorokauden sisällä, jonka jälkeen ryhdytään varsinaiseen purkutyöhön, mikäli siihen on aihetta. 


Laboratoriotesti on luotettavin tapa mitata talosi asbestipitoisuudet, mutta joissakin tapauksissa kartoitus on tehtävissä pelkästään rakennuksen asiakirjojen pohjalta. Kysy meiltä lisää asbestikartoituksen toteuttamisesta.

Ota yhteyttä

Kartoituksesta purkutöihin

Jos kotisi sisäilmasta löytyy vaarallinen määrä asbestia, on aika ryhtyä purkutöihin. Asbestipurku ei ole normaalia remonttityötä, vaan siihen on varauduttava hengityssuojaimella ja riittävällä ilmansuodatuksella. Tyypillisesti asbestia on käytetty kylpyhuoneiden rakennusmateriaalina, mutta sitä löytyy usein myös muista vanhempien talojen osista, esimerkiksi maaleista ja kaakelilaasteista. Näistä irtoava asbestipöly on erityisen haitallista terveydelle. 


Me toteutamme Turun alueella ja lähikunnissa asbestipurkutyöt turvallisesti ja luotettavasti, jotta terveydelle haitallista asbestipölyä ei kulkeudu kiinteistön muihin osiin. Purettava osa taloa eristetään muista osista, jotta irtoava asbestipöly saadaan pidettyä aisoissa ja imuroitua pois.